vineri, 16 martie 2012


Ingrediente

2 buc pastrav proaspat
1 lamaie
1 borcan fasole pastai
1 legatura marar verde
2 catei usturoi

Mod de preparare

Pestele curatat de solzi si eviscerat se spala foarte bine sub jet de apa rece. Se aseaza pestele pe un servet de bucatarie. Se sterge foarte bine pe ambele parti cat si in interior. Se lasa sa se linisteasca 5 minute.

Fasolea (conserva) se spala si se mia da intr-un clocot cu apa si sare.

Separat se face un mujdei de usturoi cremos.

Se pregateste gratarul.
Cand pestele este bine uscat, i se introduc in buzunar felii de lamaie taiate jumatati.
Cand gratarul este fierbinte se aseaza pestele pentru a se frige pe o parte. Pestele trebuie miscat pentru a nu se lipi. Odata facut pe o parte se intoarce pe partea cealalta pentru a se frige.

Se monteaza pe farfurie pestele fript, cu garnitura de fasole pastai peste care se pune marar tocat marunt.

Pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu