joi, 1 mai 2014


Ingrediente: carne de vita, carne de porc, ceapa, cartofi sau paine alba, oua, faina, patrunjel verde, ulei, sos tomat, vin alb, piper, sare.

Mod de preparare:

Carnea tocata impreuna cu ceapa se amesteca cu cartofii rasi fin sau painea inmuiata, cu oua, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, piper si sare si se obtine o compozitie omogena. Se modeleaza chiftelele , rotunde si plate, folosind faina. Se introduc la cuptor, intr-o tava cu ulei incins. Cand sunt gata, se toarna deasupra sosul tomat, continuand fierberea 15 minute. La sfarsit se adauga vin.



Preparatul se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra si diverse garnituri.
 Ingrediente:
  • cartofi
  • carne de vita
  • mustar
  • castraveti murati
  • maioneza
  • gogosari rosii in otet
  • patrunjel verde
  • salata verde
  • piper
  • sare
Mod de preparare :

Carnea se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, se raceste si se taie cuburi mici. Cartofii se fierb in coaja cu sare si se taie in cuburi mici. Castravetii murati se taie cubulete. Gogosarii se taie cubulete.

Jumatate din cantitatea din cantitatea de maioneza se amesteca cu mustar, cartofi, castraveti, carne, sare si piper. Salata se monteaza pe platou si se orneaza cu restul de maioneza, frunze de patrunjel verde, gogosari si frunze de salata verde.



Preparatul se serveste rece.