joi, 15 martie 2012

Ingrediente:

pentru aluat aveti nevoie de 
450g faina
25g drojdie
200ml apa / lapte
sare
ulei

pentru compozitie:
1 conserva peste (sardine sau ton maruntit)
4 oua proaspete
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 morcov
1 lingurita pasta tomate
1 legatura marar proaspat


Mod de preparare:

Drojdia se dizolva pe baie de aburi in 200ml apa sau lapte. Separat se pun intr-un vas cantitatea de faina, putin ulei, sare. Se adauga apoi drojdia dizolvata si se amesteca pana se face un aluat destul de elastic. Se acopera aluatul si se lasa sa se linisteasca, astfel avand posibilitatea de a creste.

Dupa aproximativ 30 minute, se i-a aluatul si se formeaza din el bulgari de marime potrivita. Pe un pat de faina se ruleaza fiecare bulgare de aluat pana capata o forma circulara.

Se unge tava speciala de pizza, (se gasesc si de unica folosinta, eu folosesc una de inox), cu putin ulei si se tapeteaza cu faina pentru a nu se lipi la coacere.

Preparare sos pizza

Metoda mea de a prepara sosul de pizza este una simpla. Um morcov curatat si spalat, il dau pe razatoare. Apoi in calesc in putin ulei pana isi schimba culoare. Peste adaug putina pasta de tomate si amestec pana devine o pasta. Adaug, sare, piper, si potrivesc cu ulei pentru consistenta.
Cu acest amestec ung blatul de pizza. (de preferinta blatul de pizza se poate coace putin, inainte de a pune sosul si celelalte ingredinte.)

Adaugarea ingredientelor

Dupa ce am uns blatul cu sosul preparat, asezam ardeiul gras atat cel rosu cat si cel verde taiat julien, danda o textura colorata si apetisanta produsului. Pestele daca este ton maruntit il imprastiem pe toata suprafata pizzei.
Ouale proaspete le batem cu putina sare si piper si le rasturnam peste toata circumferinta pizzei.
Pe deasupra tocam marunt marar proaspat.

Se da la cuptor incins cca 20 minute, avand grija sa verificam sa nu se arda marginile.

Sper ca v-a fost de folos reteta mea si sper sa o incercati.

Tagged:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu